Pályázati azonosító: TOP-4.2.1-15-KO1-2016-00011

Kedvezményezett: Mocsa Község Önkormányzata

Támogatás összege: 18.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt címe: Szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, család- és gyermekjóléti szolgálat infrastrukturális fejlesztése Mocsán

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.08.31.

 

 

Rövid összefoglaló:

 

A szociális étkeztetés, a házi segítségnyújtás és a család- és gyermekjóléti szolágltatás a község központjában egy ingatlanon (Mocsa, Hősök tere 1. hrsz. 1012), de két külön épületben található. Projektünk célja a két épület funkcionális felújítása, energetikai korszerűsítése, valamint akadálymentesítése.

 

Szociális étkeztetés, valamint házi segítségnyújtás épülete:

·         Az épület régi építésű, hagyományos szerkezetű, földszintes, nyeregtetővel készült.

·         A padlószintje mintegy 15 cm-re a tornác padlószintje alatt található, ezért a beruházás során érintett helyiségek padlószintje emelésre kerül, amelyhez a belmagasság elegendő méretű.

·         Az épületben meglévő WC és kézmosó helyiség elbontásra kerül, a személyzeti öltözőt pedig teljeskörűen felújítjuk és ellátjuk a szükséges vizes berendezési tárgyakkal.

·         A konyha, az iroda és a személyzeti öltöző felújításra kerül, mindhárom helyiségben az ajtókat, az ablakokat, valamint a radiátorokat lecseréljük, ez utóbbiakat termosztatikus szeleppel látjuk el.

·         A tálalókonyhát teljeskörűen felújítjuk berendezési tárgyakkal együtt.

·         Az épületben új vízvezeték és csatornahálózat kerül kiépítésre.

·         A tornácon homlokzati hőszigetelés készül, a felújítással érintett helyiségek feletti padlásfödém utólagos hőszigetelése is megtörténik.

 

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat épülete:

·         Az épület régi építésű, hagyományos szerkezetű, földszintes, kontyolt nyeregtetővel készült.

·         A jelenleg funkció nélküli nagytermet felújítjuk, játszószobát hozunk belőle létre, amelyhez belső kapcsolatot teremtünk az irodából, de megtartjuk az önálló megközelítését is.

·         Az elavult gázkonvektorok helyett a raktárhelyiségben kazánházat alakítunk ki, amelyben gázüzemű kondenzációs kazánt, valamint fa apríték tüzelésű kazánt helyezünk el. Mindkettő helyiségben az ajtókat, valamint az ablakokat lecseréljük.

·         A fejlesztés során homlokzati és lábazati hőszigetelés készül, valamint a nyílászárók beépítésével összefüggő kávák, illetve a padlásfödém pótlólagos hőszigetelése is megtörténik.

·         Az épület projektarányos akadálymentesítése során a következő tevékenységek valósulnak meg:

-       akadálymentes parkoló létesítése

-       lejtő és rámpa készítése

-       akadálymentes bejárat kialakítása

-       akadálymentes WC kialakítása

 

A fejlesztésnek köszönhetően egy új munkahelyet is teremtünk az Önkormányzatnál.